Forme de guvernământ
Arie curriculară
Clasa
Clasa a VII-aDescriere
Condiții prealabile: elevii au cunoștințe anterioare referitor la sensul unor termeni precum monarhie sau republică; lecția presupune un grad ridicat de interdisciplinaritate. Obiectivul fundamental: formarea de priceperi și deprinderi în vederea dobândirii de noi cunoștințe referitoare la formele de guvernământ existente pe glob și care s-au individualizat în decursul istoriei.
Conținut
Motivație: această lecție este importantă deoarece elevii analizează formele de conducere și organizare ale statelor lumii.
Condiții prealabile: elevii au cunoștințe anterioare referitor la sensul unor termeni precum monarhie sau republică; lecția presupune un grad ridicat de interdisciplinaritate.
Obiectivul fundamental: formarea de priceperi și deprinderi în vederea dobândirii de noi cunoștințe referitoare la formele de guvernământ existente pe glob și care s-au individualizat în decursul istoriei.
Obiective operaționale: pe parcursul și la sfârșitul lecției elevii vor fi capabili:
O 1 – să definească noțiunile de formă de guvernământ, monarhie, republică ;
O 2 – să precizeze tipurile de forme de guvernământ
O 3 – să compare monarhia absolută cu monarhia constituțională;
O 4 – să dezvolte capacitatea de a coopera și comunica în grupe.
Bibliografie
1.Cultură civică, manual pentru clasa a VII – a, Editura ALL, București. 2. Ștefan Păun, Didactica istoriei, Ed. Corint, București, 2007.