0
Example invalid custom select feedback
Acalefe
Acalefe

Acalefe, meduzele sau scifozoare, (din greacă: ακαλεφε, „urzică”), sunt o clasă de celenterate care cuprind polipii în formă de cupă care au numeroase tentacule în jurul gurii, cât și meduzele fără văl, care trăiesc în toate mările. Aproximativ 90%[1][2]-95%[3] din corpul unei meduze este alcătuit din apă.

Afișează
Căluț de mare
Căluț de mare

Este răspândit în lungul coastelor europene ale Oceanului Atlantic de la Insulele Britanice și Țările de Jos până în Maroc, Insulele Canare, Madeira și Azore, și în apropierea coastelor din Marea Mediterană și Marea Neagră

Afișează
Meteoritul Murchison
Meteoritul Murchison

Meteoritul Murchison este numit după Murchison, Victoria[1], în Australia. Este unul dintre cei mai studiați meteoriți, datorită masei sale mari (>100 kg), datorită faptului că a fost observată o prăbușire și aparține unui grup de meteoriți bogați în compuși organici.

Afișează
Marilena de la P7
Marilena de la P7

Marilena de la P7 este un film de mediu-metraj realizat de regizorul român Cristian Nemescu în anul 2006. Pelicula a fost remarcată în același an, când a concurat pentru secțiunea Semaine de la critique a ediției cu numărul 59 a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Afișează